Rántott karfiol Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, habverő, kés, keverőtál, papírtörlő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, kikeverés, panírozás zsemlemorzsával, sütés bő zsiradékban

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
20 dkg fontina sajt
30 dkg karfiol
4 dkg zsemlemorzsa
igény szerint só

Elkészítés:

1. A karfiolt rózsáira szedjük, és nagy fazék bő, sós vízben puhára főzzük. Fontos, hogy ne főzzük túl, mert akkor a virágok szétesnek. Alaposan lecsöpögtetjük, és félretesszük, hogy kihűljön.

2. Közben apró kockákra vágjuk a fontina sajtot, és a kockákat óvatosan a karfiol virágja közé dugjuk.

3. Kis tálban felverjük a tojást, és minden egyes karfiolvirágot a tojásba mártunk, majd zsemlemorzsába hempergetünk. Ha a karfiolokat bepaníroztuk, forró olajban, kisebb adagokban aranypirosra, ropogósra sütjük. Forrón tálaljuk.