Rántott karfiol Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, habverő, kés, keverőtál, papírtörlő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, kikeverés, panírozás zsemlemorzsával, sütés bő zsiradékban
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A karfiolt rózsáira szedjük, és nagy fazék bő, sós vízben puhára főzzük. Fontos, hogy ne főzzük túl, mert akkor a virágok szétesnek. Alaposan lecsöpögtetjük, és félretesszük, hogy kihűljön.
2. Közben apró kockákra vágjuk a fontina sajtot, és a kockákat óvatosan a karfiol virágja közé dugjuk.
3. Kis tálban felverjük a tojást, és minden egyes karfiolvirágot a tojásba mártunk, majd zsemlemorzsába hempergetünk. Ha a karfiolokat bepaníroztuk, forró olajban, kisebb adagokban aranypirosra, ropogósra sütjük. Forrón tálaljuk.