Bruschetta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kenyérpirító, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, hámozás, kikeverés, pirítás

Adag: 6-8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej apróra vágott lilahagyma
50 dkg érett, apróra vágott paradicsom
1 db vastag szeletre vágott bruschetta

vagy

1 db vastag szeletre vágott bagett
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
néhány levél friss, csíkokra vágott bazsalikom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A hosszú kenyeret vastag szeletekre vágjuk.

2. Az érett paradicsomot nagyon apró kockákra vágjuk, és a lilahagymát szintén felkockázzuk. A paradicsomot és a hagymát az olívaolajjal jól összekeverjük, sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.

3. A kenyérszeleteket kissé megpirítjuk, és amíg forró, mindkét oldalát bedörzsöljük egy fokhagymagerezddel.

4. A hagymás-paradicsomos keveréket a szeletek tetejére halmozzuk, és melegen, frissen felaprított bazsalikomlevél-csíkokkal díszítve tálaljuk.