FODROS METÉLT PUTTANESCA MÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 10 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: reszelő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: főzés, reszelés, gyalulás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag puttanesca mártás
50 dkg fodros szélesmetélt
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
igény szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A tésztát nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük. Leszűrjük, visszatesszük a főzőfazékba, és melegen tartjuk.

2. A mártást a kifőtt tésztára öntjük, és óvatosan összekeverjük. Azonnal tálaljuk, tetejét meghintjük frissen reszelt parmezán sajttal.

PUTTANESCA MÁRTÁS

1 evőkanál kapribogyó
5 dkg fekete olajbogyó
3 db csíkokra vágott ajóka
80 dkg konzervparadicsom
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
0.25-0.5 teáskanál őrölt cseresznyepaprika vagy
0.25-0.5 teáskanál szárított cseresznyepaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

1. Nagy, vastag falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a zúzott fokhagymát, a petrezselymet, a paprikát, és közepes tűzön 1 percen át folytonosan kevergetjük.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd felforraljuk, és kis lángon, fedő alatt 15 percig pároljuk.

3. Beletesszük a kapribogyót, a vékony csíkokra vágott ringlit, az olajbogyót, és további 15 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.