FODROS METÉLT PUTTANESCA MÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: reszelő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: főzés, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A tésztát nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük. Leszűrjük, visszatesszük a főzőfazékba, és melegen tartjuk.
2. A mártást a kifőtt tésztára öntjük, és óvatosan összekeverjük. Azonnal tálaljuk, tetejét meghintjük frissen reszelt parmezán sajttal.
PUTTANESCA MÁRTÁS
1. Nagy, vastag falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a zúzott fokhagymát, a petrezselymet, a paprikát, és közepes tűzön 1 percen át folytonosan kevergetjük.
2. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd felforraljuk, és kis lángon, fedő alatt 15 percig pároljuk.
3. Beletesszük a kapribogyót, a vékony csíkokra vágott ringlit, az olajbogyót, és további 15 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.