Édes wonton Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, papírtörlő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, hámozás, kikeverés, kimagozás, sütés bő zsiradékban, töltés, zúzás

Adag: 6-8 főre (30 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg kimagozott, apróra vágott datolya
2 db finomra aprított banán
4 és fél dkg durvára tört mandula
60 db wontontésztalap
½ teáskanál őrölt fahéj
A meghintéshez:
ízlés szerint porcukor
A sütéshez:
 olaj

Elkészítés:

1. Összekeverjük a datolyát, a banánt, a mandulát és a fahéjat. 2 teáskanál gyümölcskeveréket egy wonton-lap közepére teszünk, a széleit megkenjük vízzel. Egy másik wonton-lapot úgy teszünk rá elfordítva, hogy a tésztalapok együtt csillag alakúak legyenek.

2. A wonton-lapokat egy sütőpapírral kibélelt tálcára tesszük. Ugyanezt megismételjük a többi hozzávalóval, ügyelünk arra, hogy a wonton-lapokat ne rakjuk egymásra egy halomban, nehogy összeragadjanak.

3. Egy nagy serpenyőben mérsékelten forróra hevítjük az olajat; kis adagokban beletesszük a wonton csillagokat, és 2 percig sütjük, vagy míg ropogósak és aranyszínűek lesznek.

Papírtörlőn lecsepegtetjük. Tálalás előtt a csillagokat kissé meghintjük porcukorral.