Édes wonton Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, papírtörlő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, hámozás, kikeverés, kimagozás, sütés bő zsiradékban, töltés, zúzás
Adag: 6-8 főre (30 darab)
Elkészítés:
1. Összekeverjük a datolyát, a banánt, a mandulát és a fahéjat. 2 teáskanál gyümölcskeveréket egy wonton-lap közepére teszünk, a széleit megkenjük vízzel. Egy másik wonton-lapot úgy teszünk rá elfordítva, hogy a tésztalapok együtt csillag alakúak legyenek.
2. A wonton-lapokat egy sütőpapírral kibélelt tálcára tesszük. Ugyanezt megismételjük a többi hozzávalóval, ügyelünk arra, hogy a wonton-lapokat ne rakjuk egymásra egy halomban, nehogy összeragadjanak.
3. Egy nagy serpenyőben mérsékelten forróra hevítjük az olajat; kis adagokban beletesszük a wonton csillagokat, és 2 percig sütjük, vagy míg ropogósak és aranyszínűek lesznek.
Papírtörlőn lecsepegtetjük. Tálalás előtt a csillagokat kissé meghintjük porcukorral.