KONTINENTÁL SZELET Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: edényfogó, habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, műanyagfólia, sütő, tepsi, tűzhely
Eljárások: dermesztés, forralás nélküli főzés, gőzölés, habverés, hűtés, kevert tészta kikeverése, kikeverés

Adag: 1 tepsi (36 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg apróra vágott cukrozott cseresznye
6 és fél dkg kókuszreszelék
25 dkg morzsolt kétszersült
12 és fél dkg vaj
1 teáskanál vaníliaaroma
1 db kissé felvert tojás
3 dkg apróra vágott mogyoró
3 dkg kakaópor
12 és fél dkg porcukor
A tetejére:
12 és fél dkg keserű csokoládé
6 dkg margarin
2 evőkanál pudingpor
20 dkg porcukor
6 dkg vaj
1 evőkanál forró víz
1 evőkanál narancslikőr

Elkészítés:

1. Egy 18 x 28 cm-es tepsit kibélelünk fóliával. Kis edényben, kis lángon addig kevergetjük a vajat, a cukrot és a kakaót, amíg jól összeáll. Még 1 percig kevergetjük. Levesszük a tűzről, kissé lehűtjük.

2. Nagy tálba tesszük a kétszersültmorzsát, a kókuszt, a mogyorót és a cseresznyét. Mélyedést készítünk a közepébe; egyszerre hozzáadjuk a vajas keveréket, a tojást és a vaníliát, jól megkeverjük. Egy kanál hátával a masszát jól belenyomkodjuk az előkészített tepsibe. Behűtjük, amíg megszilárdul.

3. Elektromos habverővel krémesre keverjük a vajat. Fokozatosan hozzáadjuk a pudingporral összekevert porcukrot, váltakozva a vízzel összekevert narancslikőrrel. Addig keverjük, amíg könnyű, habos krémet kapunk. Egyenletesen elsimítjuk a már megszilárdult alapon, majd behűtjük, amíg megszilárdul.

4. Tűzálló tálba tesszük a csokoládét és a margarint; forró gőz fölé állítjuk, majd addig kevergetjük, amíg a csokoládé elolvad, és sima krémet kapunk. A sütemény tetejére simítjuk. Behűtjük 360 percre, amíg megszilárdul. Kockákra vágva kínáljuk.