Csirkelepény paradicsomos salsával Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, hűtőszekrény, kés, keverőtál, salátástál, séfkés, serpenyő, sütő, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, fonnyasztás, hámozás, hűtés, kikeverés, kimagozás, préselés, sütés, töltés
Adag: 1 tepsi (40 szelet)
vagy
Elkészítés:
1. A hagymát a vajon megfonnyasztjuk, majd a gombát megsütjük benne. A zsebes kenyeret éles késsel óvatosan két lapba vágjuk, és az alsó felére a csirke, a gomba, a hagymás keverék meg a sajt negyedét terítjük. Korianderlevelekkel megszórjuk, és a kenyér felső felét ráfektetjük, összenyomjuk.
2. A sütőt 180 C-ra bemelegítjük. A megtöltött pitákat gáztepsire fektetjük, és a forró sütőbe tolva 5-10 percig sütjük. Akkor jó, ha a külseje kissé megpirul, a belseje pedig megolvad.
3. Az avokádókat meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd vékony cikkre szeljük. Citromlével bedörzsöljük, nehogy megbarnuljon.
4. A töltött kenyereket éles késsel 10-10 cikkre vágjuk, és melegen, a hideg avokádó és a paradicsomos salsa kíséretében tálaljuk. Jó, ha adunk hozzá sűrű tejfölt, amelynek a savóját leöntöttük, és a kis tálkába halmozva a tetejét pirospaprikával megszórjuk.
5. A paradicsomos salsához a hagymát a paradicsommal, az újhagymával, a fokhagymával, a paprikával meg a citromlével összekeverjük, borsot őrölünk rá. Lefedve tálalásig jégbe hűtjük.