CSOKOLÁDÉBEVONAT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 15 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  olcsó
Eszközök: habverő, kés, lábas, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, gőzölés, kikeverés

Adag: 1 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg durvára tört keserű csokoládé
1 evőkanál tejszín
6 dkg sótlan vaj

Elkészítés:

1. Tűzálló tálba tesszük a darabolt keserű csokoládét, a sótlan vajat és a tejszínt.

2. Gőz fölött addig keverjük, amíg elolvad, és sima krémet kapunk.

3. Ezt a bevonót kissé lehűtjük, és folyékony állapotban öntjük a nagyon sima süteményre. (Ha a torta teteje nem sima, fordítsuk meg, legyen az alja felül.)

Ez a keverék kissé jobban lehűtve kenhető, ha viszont lehűtjük, és ismét megkeverjük, könnyebb, habosabb bevonatot kapunk.