Krémes ananász-banán torta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kenőkés, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőpapír, szita, szűrő, tortaforma
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, hámozás, kerek sütőforma bélelése papírral, kikeverés, passzírozás, áttörés, pihentetés, sütés, szitálás, szűrés, töltés
Adag: 1 tortaforma (23 centiméteres)
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 23 cm átmérőjű tortaformát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal, teljesen kibéleljük sütőpapírral.
2. A banánt, az ananászt és a cukrot nagy tálba tesszük. Hozzászitáljuk a lisztet és a fahéjat; fakanállal összekeverjük.
3. Az olajat, az ananászlevet és a tojást összedolgozzuk, és a banános keverékhez öntjük. Simára keverjük.
4. A kikent formába öntjük, és 1 órán át sütjük, vagy amíg a beleszúrt tűt tisztán húzzuk ki a tészta közepéből. Még 10 percig a formában hagyjuk, majd drótrácsra tesszük hűlni.
5. Elektromos habverővel habosra keverjük a krémsajtot a porcukorral. A tésztát fűrészes késsel vízszintesen kettévágjuk. A bevonat egyharmadát elsimítjuk az alsó tésztalapon, elrendezzük rajta a mangó szeleteket. Rátesszük a másik tésztalapot, és megkenjük a maradék bevonattal. Cukrozott ananászdarabokkal díszíthetjük.