Krémes ananász-banán torta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 100 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kenőkés, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőpapír, szita, szűrő, tortaforma
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, hámozás, kerek sütőforma bélelése papírral, kikeverés, passzírozás, áttörés, pihentetés, sütés, szitálás, szűrés, töltés

Adag: 1 tortaforma (23 centiméteres)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg lecsepegtetett, durvára tört ananászkonzerv
2 db közepes méretű, durvára tört banán
 dl ananászlé
1 ⅔ dl olaj
2 teáskanál őrölt fahéj
20 dkg sütőporos liszt
30 dkg porcukor
2 db tojás
A bevonathoz:
25 dkg krémsajt
18 és fél dkg porcukor
1 db szeletelt mangó
A forma kikenéséhez:
igény szerint olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 23 cm átmérőjű tortaformát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal, teljesen kibéleljük sütőpapírral.

2. A banánt, az ananászt és a cukrot nagy tálba tesszük. Hozzászitáljuk a lisztet és a fahéjat; fakanállal összekeverjük.

3. Az olajat, az ananászlevet és a tojást összedolgozzuk, és a banános keverékhez öntjük. Simára keverjük.

4. A kikent formába öntjük, és 1 órán át sütjük, vagy amíg a beleszúrt tűt tisztán húzzuk ki a tészta közepéből. Még 10 percig a formában hagyjuk, majd drótrácsra tesszük hűlni.

5. Elektromos habverővel habosra keverjük a krémsajtot a porcukorral. A tésztát fűrészes késsel vízszintesen kettévágjuk. A bevonat egyharmadát elsimítjuk az alsó tésztalapon, elrendezzük rajta a mangó szeleteket. Rátesszük a másik tésztalapot, és megkenjük a maradék bevonattal. Cukrozott ananászdarabokkal díszíthetjük.

Ez a torta légmentesen záródó edényben 4 napig eláll. Melegben tegyük hűtőszekrénybe. A töltelékhez használható vékonyra szeletelt konzerv mangó vagy -ananász is.