HABCSÓK EPERKRÉMMEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 65 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőpapír, tepsi, turmixgép
Eljárások: formázás, habverés, kikeverés, sütés, töltés, turmixolás

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojásfehérje
50 dkg tisztított eper
25 dkg porcukor
3 és ¼ dl felvert tejszínhab
A tepsi kikenéséhez:
igény szerint olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. Két 32×28 cm-es tepsit kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A tepsikbe illő nem tapadó sütőpapírdarabokat vágunk.

2. Egy 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatót körülrajzolva 12 kört rajzolunk a papírokra, és a papírokat a rajzos oldalukkal lefelé a tepsikbe rakjuk.

3. A tojásfehérjét közepes tálba tesszük. Elektromos habverővel habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot, amíg a massza fényes és sűrű lesz, és az összes cukor elfogy.

4. A masszából az előkészített tepsikben köröket formálunk, majd 40 percig, alacsony hőmérsékleten sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, és hagyjuk, hogy a habcsók a sütőben hűljön ki.

5. Az eper felét teljesen folyékonnyá turmixoljuk. A maradék epret felszeleteljük, és a tejszínhabba keverjük.

6. Tálalás előtt két habcsókot összeragasztunk a tejszínes-epres keverékkel, úgy tesszük tányérra. A habcsók alá eperszószt öntünk. Miután a desszertet összeállítottuk, szolgáljuk fel nyomban. Tálaláskor a desszertet díszíthetjük félbevágott eprekkel vagy eperlevelekkel.