HABCSÓK EPERKRÉMMEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőpapír, tepsi, turmixgép
Eljárások: formázás, habverés, kikeverés, sütés, töltés, turmixolás
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. Két 32×28 cm-es tepsit kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A tepsikbe illő nem tapadó sütőpapírdarabokat vágunk.
2. Egy 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatót körülrajzolva 12 kört rajzolunk a papírokra, és a papírokat a rajzos oldalukkal lefelé a tepsikbe rakjuk.
3. A tojásfehérjét közepes tálba tesszük. Elektromos habverővel habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot, amíg a massza fényes és sűrű lesz, és az összes cukor elfogy.
4. A masszából az előkészített tepsikben köröket formálunk, majd 40 percig, alacsony hőmérsékleten sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, és hagyjuk, hogy a habcsók a sütőben hűljön ki.
5. Az eper felét teljesen folyékonnyá turmixoljuk. A maradék epret felszeleteljük, és a tejszínhabba keverjük.
6. Tálalás előtt két habcsókot összeragasztunk a tejszínes-epres keverékkel, úgy tesszük tányérra. A habcsók alá eperszószt öntünk. Miután a desszertet összeállítottuk, szolgáljuk fel nyomban. Tálaláskor a desszertet díszíthetjük félbevágott eprekkel vagy eperlevelekkel.