Vegyes metélttészta- és rizssaláta Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 80 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, salátástál, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzálló edény, tűzhely, wok
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, forralás, forrázás, főzés, hámozás, hevítés, kikeverés, kimagozás, pirítás, sütés, szűrés
Adag: 6 főre
vagy
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Sós vizet töltünk 2 nagy lábosba, és felforraljuk. Az egyikbe beletesszük a rizst, és kb. 12 percig főzzük, míg megpuhul. Lecsepegtetjük, leöblítjük, és félretesszük. A tojásos metéltet a másik lábosba tesszük, és néhány perc alatt puhára főzzük. A tojásos metéltet áttesszük egy szűrőbe, hideg folyóvíz alatt leöblítjük, és félretesszük. Külön tűzálló tálakba tesszük az üvegtésztát és a rizsmetéltet, forró vizet öntünk rájuk, és 1-2 percig benne hagyjuk, míg megpuhulnak; hideg folyóvíz alatt leöblítjük, és lecsepegtetjük. A szójacsírát tűzálló tálba tesszük, forró vizet öntünk rá, és 30 másodpercig benne hagyjuk; hideg folyóvíz alatt leöblítjük, és lecsepegtetjük. Egy nagy lábos forró vízben puhára főzzük a burgonyát, lecsepegtetjük, hideg folyóvíz alatt leöblítjük, és félretesszük.
2. A tojásokat sóval és vízzel felverjük. Egy kis serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a tojást, és mérsékelten lassú tűzön sütjük, az omlett szélét finoman a közepe felé húzzuk, hogy a sületlen tojás a szélére folyjon. Amikor az omlett átsült, megfordítjuk, és a másik oldalát is halványbarnára sütjük. Az omlettet kivesszük a serpenyőből, és hagyjuk kihűlni, mielőtt vékony csíkokra vágjuk.
3. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a földimogyoró-olajat; mérsékelten gyors tűzön külön-külön ropogósra pirítjuk benne a vöröshagymát, a fokhagymát és a friss chilit, ha kell, öntünk hozzá még egy kis olajat.
4. Egy nagy tálon elrendezzük a különféle tésztákat, a rizst, a burgonyát és a szójacsírát; külön-külön tálkákba tesszük a tojáscsíkokat, a chilit, a vörös- és a fokhagymát, a porrá őrölt szárított rákot, a halszószt, a tamarinduszt és a chiliport. A vendégek tetszés szerint vesznek a saláta hozzávalóiból és a köretekből.