NOVARAI RIZSES EGYTÁL PANISCIA DI NOVARA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: séfkés, szűrő, tűzhely, vastagfalú lábas, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, kikeverés, pihentetés, pirítás, szűrés
1. A paradicsom héját lehúzzuk, a zellert és a sárgarépát meghámozzuk, kis darabokra vágjuk. A kelkáposztát csíkokra vágjuk. A babot kifejtjük.
2. A zöldségeket a szalonnabőrkével együtt nagy lábasba tesszük, bő vízzel felöntjük, megsózzuk, és kb. 120 percig főzzük.
3. A megtisztított hagymát és a szalonnát apróra vágjuk, a felforrósított olívaolajon az olajban eltett kolbásszal (salami d’la duja) együtt megpirítjuk.
4. Beletesszük a rizst, hozzáöntjük a (lehetőleg Barbera) vörösbort, és felfőzzük.
5. Felöntjük a zöldségektől leszűrt levessel, és a rizst kis lángon puhára főzzük (kb. 15 perc). Néhány percig pihentetjük, majd tálaljuk.