Hideg áfonyaleves Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, habverő, hűtőszekrény, turmixgép, tűzhely
Eljárások: főzés, habverés, hűtés, kikeverés, turmixolás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl joghurt
4 dl tejszín
10 dkg szeder
30 dkg áfonya
4 gombóc erdeigyümölcs-fagylalt
1 db fahéj
5 db szegfűszeg
igény szerint citromlé
ízlés szerint kristálycukor
Elkészítés:
A megmosott áfonyát a cukorral és a teatojásba helyezett fűszerekkel, vízzel 5-10 percig főzzük, majd kihűtjük. A joghurtot és a kihűlt áfonyát összeturmixoljuk és óvatosan habverővel összekeverjük a felvert tejszínhabbal. Csészékbe töltjük, minden adaghoz egy gombóc fagylaltot adunk, áfonyával és szederrel díszítjük.