CSERESZNYE-MÁRTOGATÓS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, lábas, tűzhely
Eljárások: fagyasztás, forralás nélküli főzés
1. A cseresznyét megmossuk, szárát, magját meghagyjuk. Papírtörlővel leitatjuk.
2. A cseresznyeszemeket elrendezzük egy tálcán, úgy hogy ne érjenek össze, majd fagyasztóba tesszük.
3. A cseresznyét 15 perccel a tálalás előtt kivesszük a fagyasztóból.
4. Szobahőmérsékleten állni hagyjuk, hogy kissé megpuhuljon, de engedjen fel.
5. Közben vastag falú edényben, kis lángon, gyakran kevergetve addig melegítjük a csokoládé-darabokat a tejszínnel, amíg sima, egynemű krémet kapunk.
6. A cseresznyét nagy tálból kínáljuk, mellé a csokoládémártást pedig kisebből, amibe mindenki belemártogatja a fagyos cseresznyéjét.