CSERESZNYE-MÁRTOGATÓS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 35 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, lábas, tűzhely
Eljárások: fagyasztás, forralás nélküli főzés

Adag: 8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg durvára tört étcsokoládé
90 dkg cseresznye
3 dl tejszín
Elkészítés:

1. A cseresznyét megmossuk, szárát, magját meghagyjuk. Papírtörlővel leitatjuk.

2. A cseresznyeszemeket elrendezzük egy tálcán, úgy hogy ne érjenek össze, majd fagyasztóba tesszük.

3. A cseresznyét 15 perccel a tálalás előtt kivesszük a fagyasztóból.

4. Szobahőmérsékleten állni hagyjuk, hogy kissé megpuhuljon, de engedjen fel.

5. Közben vastag falú edényben, kis lángon, gyakran kevergetve addig melegítjük a csokoládé-darabokat a tejszínnel, amíg sima, egynemű krémet kapunk.

6. A cseresznyét nagy tálból kínáljuk, mellé a csokoládémártást pedig kisebből, amibe mindenki belemártogatja a fagyos cseresznyéjét.