GYORS PARADICSOMOS-ZÖLDFŰSZERES TÉSZTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, fokhagymaprés, kés, keverőtál, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, préselés, szűrés, zúzás
Adag: 2 főre
vagy
Elkészítés:
1. Bő, forró vízbe tesszük a pennét vagy a szarvacska tésztát. Közepes lángon főzzük 5 percig, amíg majdnem megpuhul. A tűzhelyet lezárjuk, a tésztán rajta hagyjuk a fedelet: a tészta így tovább fő.
2. Összekeverjük az olívaolajat és a balzsamecetet, a citromlét, a barna cukrot, az összenyomott fokhagymagerezdet, és sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
3. A tésztát jól lecsepegtetjük, és alaposan összekeverjük az öntettel. Belekeverjük a feldarabolt paradicsomot, a felszeletelt uborkát, és a vegyes aprított petrezselymet, bazsalikomot, koriandert és kakukkfüvet. Jól megkeverjük, parmezánforgácsokkal meghintve azonnal tálaljuk. Nagyon finom frissen blansírozott főzeléknövényekkel is, amilyen például a spárga, a brokkoli, a zsenge cukorborsó.