SPAGETTI SZÉNÉGETŐNÉ MÓDRA SPAGHETTI ALLA CARBONARA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, reszelő, séfkés, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hűtés, kikeverés, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg spagetti
2 db tojás
10 dkg hasaaljai-szalonna

vagy

10 dkg tokaszalonna
3 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
4 dkg reszelt pecorino sajt
4 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A vajat egy nehéz serpenyőben felhevítjük, kis kockákra vágott szalonnát és a megtisztított fokhagymát beletesszük, mindkettőt barnára pirítjuk. A fokhagymát kivesszük.

2. Bő vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a spagettit, lehűtjük, ha megszikkadt a sült szalonnával jól összekeverjük.

3. Levesszük a tűzről, megszórjuk kevés borssal, beleöntjük kissé felvert tojást, a pecorino és parmezán sajt felét, és addig keverjük, amíg a tojás dermedni kezd. Hozzáadjuk a maradék sajtot, azonnal tálaljuk.