FUSILLI MOLISEI MÓDRA FUSILLI ALLA MOLISANA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, reszelő, séfkés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg fusilli
10 dkg nyers, sovány sonka
20 dkg ricotta
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
7 dkg reszelt pecorino sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A tésztát bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük, leszűrjük.
2. A sonkát kis kockákra vágjuk, jól összekeverjük a ricotta friss sajttal, sóval és borssal fűszerezzük.
3. Nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a ricotta-sonka keveréket, kissé felmelegítjük.
4. Beletesszük a tésztát, jól elkeverjük. A pecorino sajttal megszórva tálaljuk.