HAVAS ALMA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, magház eltávolító, szita, turmixgép, tűzálló edény, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: dermesztés, gőzölés, habverés, hámozás, hűtés, kikeverés, párolás, passzírozás, áttörés, tojás szétválasztása, vízfürdő
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A meghámozott, feldarabolt almát kevés cukorral és fahéjjal kevés vízben puhára párolunk, majd pürévé törjük.
2. Kis hőálló tálba kevés vizet öntünk, a tetejét megszórjuk a zselatinnal, és hagyjuk megkocsonyásodni.
3. A tálat forró vízbe állítjuk, úgy, hogy a víz a tál feléig érjen. Kevergessük, amíg a zselatin feloldódik. Belekeverjük a meleg almapürébe. Kicsit hagyjuk hűlni.
4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a meleg pürébe – a melegtől a fehérje kicsit megfő. Tálalás előtt behűtjük.