KÓKUSZKRÉMES PALACSINTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, palacsintasütő, tűzhely
Eljárások: göngyölés, habverés, kikeverés, sütés, töltés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A tésztából a szokásos módon 12 vékony palacsintát sütünk.
2. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt a cukorral. Belekeverjük a kókuszreszeléket is.
3. Mindegyik palacsintára 3 kanál tölteléket kenünk, majd feltekerjük.
4. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét és a palacsintákra csorgatjuk. Durvára vágott dióval megszórjuk.
PALACSINTA ALAPRECEPT
1. A tojást tálba ütjük és habverővel felverjük. Másik tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Apránként beleöntjük a tejet (1. kép) és csomómentesre keverjük. Végül belekeverjük a tojást is és simára keverjük. Letakarva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.
2. Habverővel felverjük a tésztát. Palacsintasütőben vagy vékony, lapos serpenyőben 1 teáskanálnyi vajat forrósítunk. Beleöntünk 1 merőkanálnyi tésztát (2. kép) és eloszlatjuk a serpenyő alján (3. kép).
3. Feltesszük a tűzhelyre és közepes lángon addig sütjük, amíg az alja enyhén megbarnul, és a teteje is megszilárdul.
4. Falapáttal alányúlunk, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük (4. kép). Előmelegített tálra csúsztatjuk. A serpenyőbe vajat dobunk, és addig folytatjuk a palacsinták sütését, amíg tart a tészta. Megtöltjük és feltekerve vagy négyrét hajtva kínáljuk.