TÚRÓS-ALMÁS PALACSINTA BLINCSIKI SZ TVOROGOM I JABLOKAMI Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, palacsintasütő, serpenyő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, göngyölés, hámozás, kikeverés, sütés, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A sütéshez:
igény szerint olaj
igény szerint olaj
A tésztához:
20 dkg búzaliszt
5 dl tej
2 db tojás
1 teáskanál kristálycukor
1 csipet só
A töltelékhez:
30 dkg hámozott, apróra vágott alma
75 dkg túró
1 csipet só
10 dkg kristálycukor
1 db tojás
2 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. A hozzávalókból – az olaj kivételével – sima palacsintatésztát keverünk.

2. A töltelékhez az almát a felforrósított vajban aranyszínűre sütjük.

3. A túrót jól összekeverjük a tojással, a cukorral és a sóval, beletesszük a sült almát.

4. Serpenyőben, kevés forró olajon a tésztából vékony palacsintákat sütünk, rátesszük a tölteléket és feltekerjük.

A megtöltött palacsintákat vajjal és mézzel is meg lehet csepegtetni, majd a sütőben rövid idő alatt átsütni.