INDONÉZ PALACSINTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, palacsintasütő, tortalapát, tűzhely
Eljárások: göngyölés, hámozás, kikeverés, passzírozás, áttörés, sütés, töltés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. Összekeverjük a kétféle lisztet, a kókuszreszeléket és 2 evőkanál cukrot. Hozzáadjuk a felvert tojást, a tejet, és habverővel csomómentesre keverjük.
2. Palacsintasütőben vajat forrósítunk, beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát és eloszlatjuk a serpenyőben. A palacsintát mindkét oldalon megsütjük, majd előmelegített tálra csúsztatjuk.
3. A megtisztított mangót villával összetörjük. A palacsintákat megkenjük a gyümölcspürével, majd feltekerjük.
4. A kókuszkrémet lábosba öntjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és kis lángon összemelegítjük. A palacsintára öntve kínáljuk.