AFGÁN SÜTEMÉNY Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, elektromos vízforraló, habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap, sütőpapír
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, kevert tészta kikeverése, kikeverés, sütés
Adag: 2 tepsi (25-26 darab)
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt.
2. A vajat és a cukrot elektromos mixerrel fehéredésig keverjük, amíg krémes nem lesz. A mixert alacsonyabb fokozotra állítjuk, a krémhez adjuk a lisztet és a kakaót. Kézzel vagy kanállal belekeverjük a kukoricapelyhet és a kókuszt. Kanállal 25 adagnyi keveréket teszünk az előkészített sütőlemezre, egymástól 2,5 centiméter távolságra.
3. Mintegy 15 percig sütjük, a sütés félidejében a sütőlemezt elforgatjuk, és készre sütjük a tésztát. Néhány percig a sütőlemezen hűtjük. Rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűl.
4. A csokoládémázhoz a kakaót és a porcukrot egy kis tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát és annyi vizet, hogy kenhető mázat kapjunk. Megkenjük a mázzal a kihűlt süteményeket, majd megszórjuk durvára vágott dióval.