ÁFONYÁS SÜTEMÉNY Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, muffinsütő, sütő, szita
Eljárások: kikeverés, sütés, szitálás

Adag: 1 sütőforma (14 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg mélyhűtött áfonya
10 dkg kristálycukor
1 nagy tojás
2 evőkanál tej
10 dkg liszt
másfél teáskanál sütőpor
5 és fél evőkanál margarin

vagy

5 és fél evőkanál puha vaj

Elkészítés:

1. Egy 14 darabos muffinsütő mélyedéseit papírformákkal kibéleljük, vagy 14, kétrétegű papírformát tepsire állítunk.

2. A vajat a cukorral tálban könnyű habbá verjük. Apránként hozzáadva a tojást is felverjük, majd belekeverjük a tejet. A lisztet és a sütőport beleszitáljuk, és nagy fémkanállal beleforgatjuk. Óvatosan hozzákeverjük a fagyott áfonyát. A tésztát a papírformákba kanalazzuk.

3. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg szépen megemelkedik és aranyszínű lesz. Rácsra tesszük kihűlni.