ÁFONYÁS MUFFIN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, muffin sütőforma, sütő, szita
Eljárások: kerek sütőforma bélelése papírral, kevert tészta kikeverése, kikeverés, muffin kiemelése a formából, muffinforma előkészítése sütéshez, sütés, szitálás
Adag: 6 darab
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Egy hatrészes, nagy muffinokhoz való formát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A lisztet és a sütőport nagy tálba szitáljuk, belekeverjük a barna cukrot és az áfonyát, majd a közepébe mélyedést nyomunk.
2. A tojásokat a tejjel és a vaníliaaromával egy tálban kikeverjük, a lisztes mélyedésbe öntjük, és a tésztát fémkanállal addig keverjük, amíg összeáll. Nem kell túl sokáig kevergetni – maradhatnak benne csomók.
3. A masszát a muffinformákba kanalazzuk, úgy, hogy minden mélyedést csak a háromnegyedéig töltünk meg. A sütőben 30 percig sütjük, amíg az egyik sütemény közepébe szúrt tűre már nem ragad tészta, és tisztán húzzuk ki belőle. A muffinokat 5 percig a formában pihentetjük. A muffinokat a formában tompa végű késsel óvatosan körbevágjuk. A kés segítségével óvatosan kiemeljük a formából, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.