ÁFONYÁS KOCKA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, szita, tepsi
Eljárások: kevert tészta kikeverése, kikeverés, sütés, szitálás
Adag: 1 tepsi (15-25 darab)
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Alufóliával kibélelünk egy 20 x 20 cm-es tepsit.
2. A lisztet és a sót tálba szitáljuk. A vajat, a barna cukrot robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a száraz adalékokat, a zabpelyhet.
3. A tészta kétharmadát a tepsibe rakjuk, a tetejét megnyomkodjuk, hogy sima felületet kapjunk.
4. Az áfonyalekvárt és a durvára vágott diót összekeverjük, megkenjük a tészta tetejét. A maradék tésztát óvatosan rárakjuk.
5. 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Felkockázzuk. 4 napig eltartható.