ALMAHAB Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai robotgép, sütő, tepsi, turmixgép, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, hámozás, kimagozás, párolás, sütés, turmixolás
Adag: 4 főre
1 db tojásfehérje
100 dkg hámozott, kimagozott alma
15 dkg kristálycukor
1 kávéskanál rum
Elkészítés:
1. A meghámozott almát forró sütőben megsütjük, vagy négybe vágva kevés vízzel megpároljuk.
2. A megpuhult almák magházát eltávolítjuk, a húsát még melegen áttörjük vagy összeturmixoljuk, azonnal hozzáadjuk a cukrot, a rumot, a tojásfehérjét, és üveg- vagy porcelántálban habverővel 20-25 percig verjük, amíg kemény, habos lesz. Üvegtálra tálalva, tetejét villával megcifrázzuk, és pár szem gyümölccsel díszítjük. Száraz süteményt adunk hozzá.
Ugyanígy készül a Birsalmahab, csak a cukor mennyiségét a gyümölcs fanyarsága miatt 20 dkg-ra emeljük.