CITROMPUDING Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, reszelő, sütőpapír, szita, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, feljavítás, forralás nélküli főzés, főzés, gőzölés, hűtés, kikeverés, préselés, reszelés, gyalulás, szűrés, tojás szétválasztása
Adag: 1 adag (0.25 liter)
Elkészítés:
1. Elkészítjük a citrompudingot: a cukrot, a citromlevet, a citromhéjat kis serpenyőben addig főzzük, amíg a cukor tökéletesen fel nem olvad.
2. A tojássárgáját tűzálló tálba tesszük, óvatosan hozzáöntjük a meleg citromos keveréket. Ezután átszűrjük finom lyukú szitán. A tűzálló tálat visszarakjuk a tűzhelyre, gyöngyöző vízfürdő fölé. Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a keverék be nem vonja a fakanál hátulját. Figyeljünk arra, hogy ne forrjon fel.
3. Félrehúzzuk a tűzről a tűzálló tálat, egyenként beledobjuk a vajkockákat. Keverjük, hogy a hozzávalók egyneművé váljanak.
Sütőpapírral lefedjük a pudingot, és 60 percre hűtőszekrénybe helyezzük.