HÁROMSZÓSZOS FAGYLALT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: botmixer, citromnyomó, fagyasztószekrény, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, lábas, műanyagfólia
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hűtés, kikeverés, préselés, turmixolás
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. Az epret botmixerrel pépesítjük. A cukrot annyi vízzel, amennyi épp csak ellepi, 8 perc alatt, lassú tűzön feloldjuk.
2. Hozzáadjuk az eperpürét. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a citromlevet és a likőrt.
3. A kivit botmixerrel pépesítjük. Beletesszük a cukrot, a citromlevet. A golgotagyümölcsöt félbevágjuk, húsát kivágjuk, tálba rakjuk a cukorral és a citromlével. Fakanállal összekeverjük. A gyümölcspüréket hűtve, fagylalttal tálaljuk.