Bruschetta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kenyérpirító, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, hámozás, kikeverés, pirítás
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej apróra vágott lilahagyma
50 dkg érett, apróra vágott paradicsom
1 db vastag szeletre vágott bruschetta
vagy
1 db vastag szeletre vágott bagett
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
néhány levél friss, csíkokra vágott bazsalikom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A hosszú kenyeret vastag szeletekre vágjuk.
2. Az érett paradicsomot nagyon apró kockákra vágjuk, és a lilahagymát szintén felkockázzuk. A paradicsomot és a hagymát az olívaolajjal jól összekeverjük, sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.
3. A kenyérszeleteket kissé megpirítjuk, és amíg forró, mindkét oldalát bedörzsöljük egy fokhagymagerezddel.
4. A hagymás-paradicsomos keveréket a szeletek tetejére halmozzuk, és melegen, frissen felaprított bazsalikomlevél-csíkokkal díszítve tálaljuk.