Kolbász és bab paradicsomszószban Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, pirítás, szűrés
Adag: 6 főre
vagy
Elkészítés:
1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük. A félbevágott kolbászokat villával megszurkáljuk, a serpenyőbe rakjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, zsályát, a kolbászkákat 8-10 perc alatt barnára pirítjuk. A kolbászkákat szűrőlapáttal félrerakjuk.
2. A visszamaradt zsiradékra rakjuk a paradicsomot a levével együtt. Sózzuk, borsozzuk. A tűz hőfokát csökkentjük. A paradicsomot 25 percig főzzük.
3. A kolbászt visszarakjuk a serpenyőbe, beleöntjük a babot. Néhány perc alatt a bab is felveszi az étel hőfokát. Forrón tálaljuk.