Gömbölyded mogyorós Posted in: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, sütés

Adag: 1 tepsi (16-20 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg durvára tört mogyoró
9 dkg durvára tört tejcsokoládé
9 dkg durvára tört fehér csokoládé
12 és fél dkg lágy vaj
1 csipet só
½ teáskanál sütőpor
másfél evőkanál keserű kakaópor
5 dkg zabpehely
1 db felvert tojás
15 dkg barna cukor
10 dkg fehér liszt

vagy

10 dkg univerzális liszt
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálban a vajat és a barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet, a kakaót, a sütőport és sót. Belekeverjük a fehér és tejcsokoládét meg a mogyorót.

3. A sütőlemezre teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 1 cm-re. Sütjük 10-15 percig, a sütési idő alatt kissé megdagad, és felülete rusztikus, csomós lesz. Még hagyjuk néhány percig a kikapcsolt sütőben. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.