Sajtfánk chilimártással Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fokhagymaprés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, papírtörlő, reszelő, serpenyő, szita, tűzhely
Eljárások: darálás, forralás, főzés, habarás, hámozás, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés bő zsiradékban, szaggatás, szitálás, zúzás
Adag: 12 főre
vagy
Elkészítés:
1. A vizet a vajjal forrásig melegítjük. A tűzről lehúzva a lisztet beleszitáljuk, majd a tűzre visszatéve fakanállal addig verjük, amíg az edény falától el nem válik.
2. Utána langyosra hűtjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Addig verjük, amíg a massza sima, fényes nem lesz, majd a sajtot és a mustárt is beledagasztjuk.
3. Teflonserpenyőben bőven olajat forrósítunk, és a tésztából az olajba mártott evőkanállal gömböket szaggatunk bele. 3-4 perc alatt szép barnára sütjük, közben megfordítjuk. Papírtörülközőre szedve a felesleges olajat leitatjuk róla, és azon melegen chilimártással kínáljuk.
4. A mártáshoz a vizet a fokhagymával, a cukorral meg a kész chiliszósszal simára keverjük és felforraljuk.
5. A kukoricakeményítőt egy kevés lével simára keverjük, és a többi chilis masszával összedolgozzuk. Állandóan kavargatva kb. 3 percig főzzük, amíg a mártás kissé be nem sűrűsödik. Tálalás előtt borsot őrölünk bele.
Chiliszósz
A durvára darált szárított chilipaprikát és a földarabolt sárgabarackot a többi alapanyaggal összekeverjük egy serpenyőben, majd felforraljuk. Ezután lassú tűzön 5-6 percig főzzük, vagy addig, amíg a szósz besűrűsödik. Lehűtjük és tálaljuk.