Füstös padlizsán baba ganoush Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, botmixer, citromnyomó, grillező, grillrács, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai robotgép, papírtörlő, sütő, tepsi, turmixgép
Eljárások: grillezés, hámozás, hűtés, préselés, sütés, turmixolás
Adag: 2 adag
Elkészítés:
1. Forrósítsuk fel a barbecue-t magas hőfokra.
2. Tegyük a grillrácsra az egész padlizsánokat és megforgatva süssük őket 15 percig, amíg bőrük elszenesedik és húsuk megpuhul. Tegyük félre őket 1 órára, hűlni.
3. A padlizsánokat sütőben is elkészíthetjük. Melegítsük fel a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat), és körülbelül 45 perc alatt süssük őket puhára.
4. A szenes bőrt konyhai papírtörlő segítségével húzzuk le, a padlizsánok húsát vágjuk fel.
5. Robotgépben keverjük el a padlizsánt a fokhagymával, a tahinivel, a citromlével és az olajjal. Sóval, borssal ízesítsük.
6. Használjuk fel azonnal, vagy légmentesen záródó tartóban tegyük hűtőszekrénybe.
4-5 napig áll el.