CHOCOLATE CHIP COOKIES Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap
Eljárások: darálás, kikeverés, sütés, törés
Adag: 2 tepsi (24 darab)
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Két sütőlemezt kivajazunk, hideg helyre tesszük.
2. A vajat a kétféle cukorral – fakanállal vagy elektromos habverővel – habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a kissé felvert tojást, és minden alkalommal alaposan elkeverjük. Végül beledolgozzuk a vaníliaaromát is.
3. A lisztet és a sütőport összeszitáljuk, majd elvegyítjük az őrölt mandulával. A felét belekeverjük a vajas-cukros masszába, jól kidolgozzuk, majd beleforgatjuk a maradék lisztet és az apróra vágott csokoládédarabkákat is.
4. A masszát 24 részre osztjuk, mindegyikből apró golyót formálunk. A felét, tisztes távolságra egymástól, az egyik sütőlemezre ültetjük, majd kicsit ellapítjuk a halmokat. A sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Azonnal leemeljük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni. A maradék tésztát hasonlóképpen dolgozzuk fel. A kész süteményt légmentesen zárható dobozban tároljuk.