Serpenyős cukkinis muszaka Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: húsdaráló, kés, keverőtál, mozsár, reszelő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, hámozás, kikeverés, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás, törés
Adag: 8 főre
vagy
Elkészítés:
1. Közepes lángon felhevítünk 2 evőkanál olajat, és 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a hagymát.
2. Hozzáadjuk a darált húst, és nagy lángon, 5 perc alatt megpirítjuk. Beleforgatjuk a hámozott és kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd petrezselyemmel, római köménnyel és szerecsendióval ízesítjük.
3. Kis lángon 45 percig pároljuk; ha a levét elfőtte, szükség szerint kevés vizet öntünk alá.
4. Egy másik nagy serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és a hosszában 1 cm-es szeletekre vágott cukkinit 5-7 perc alatt kissé megpirítjuk, megsózzuk, majd a hússal összeforgatva, forrón tálaljuk.