Cukkinimuszaka Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, papírtörlő, reszelő, sajtkés, serpenyő, sütő, sütőtál, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, lerakás, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kivajazunk egy nagy tepsit vagy 4-6 darab kis sütőtálat.
2. A cukkinit adagonként világosbarnára pirítjuk az olajon. A felesleges zsiradékot papírtörlőn leitatjuk.
3. Ugyanabba a serpenyőbe rakjuk a hagymát, a kaliforniai paprikát és a fokhagymát. Néhány percig pároljuk, ezalatt a hagyma megpuhul. Belekeverjük a paradicsomot, a paradicsompürét és a mentát.
4. A sült cukkini felét a paradicsomos keverék felével együtt az előkészített tepsibe vagy a sütőtálakba tesszük. Megszórjuk sajttal. A tetején elsimítjuk a maradék paradicsomos szószt és a maradék cukkiniszeleteket.
5. A lisztet, a joghurtot és a tojásokat összekeverjük, azután a cukkiniszeletekre öntjük. Megszórjuk parmezánnal, majd 30-40 percig sütjük. Forrón tálaljuk.