Sonkapástétom Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, hűtőszekrény, kenyérpirító, keverőtál, konyhai robotgép, műanyagfólia, pástétomsütő, reszelő, szűrő
Eljárások: darabolás, szeletelés, hűtés, kikeverés, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 6 főre
vagy
Elkészítés:
1. Vajazzunk ki 6 kis sütőformát és béleljük ki őket celofánnal.
2. Keverjük össze a sonkát, a ricottát, a mascarponét, a brandyt és a szerecsendiót robotgép keverőedényében. Ízesítsük sóval, borssal, és dolgozzuk az egészet simára a géppel.
3. Kanalazzuk a keveréket az előkészített formákba. A formákat tegyük 4 órára vagy egy éjszakára a hűtőbe.
4. A pástétomot borítsuk tálalótányérokra, és óvatosan távolítsuk el a celofánt.
5. A pástétomokat díszítsük dióbéllel és fenyőmaggal. Meleg pirítóssal tálaljuk őket.