KONTINENTÁL SZELET Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, műanyagfólia, sütő, tepsi, tűzhely
Eljárások: dermesztés, forralás nélküli főzés, gőzölés, habverés, hűtés, kevert tészta kikeverése, kikeverés
Adag: 1 tepsi (36 darab)
Elkészítés:
1. Egy 18 x 28 cm-es tepsit kibélelünk fóliával. Kis edényben, kis lángon addig kevergetjük a vajat, a cukrot és a kakaót, amíg jól összeáll. Még 1 percig kevergetjük. Levesszük a tűzről, kissé lehűtjük.
2. Nagy tálba tesszük a kétszersültmorzsát, a kókuszt, a mogyorót és a cseresznyét. Mélyedést készítünk a közepébe; egyszerre hozzáadjuk a vajas keveréket, a tojást és a vaníliát, jól megkeverjük. Egy kanál hátával a masszát jól belenyomkodjuk az előkészített tepsibe. Behűtjük, amíg megszilárdul.
3. Elektromos habverővel krémesre keverjük a vajat. Fokozatosan hozzáadjuk a pudingporral összekevert porcukrot, váltakozva a vízzel összekevert narancslikőrrel. Addig keverjük, amíg könnyű, habos krémet kapunk. Egyenletesen elsimítjuk a már megszilárdult alapon, majd behűtjük, amíg megszilárdul.
4. Tűzálló tálba tesszük a csokoládét és a margarint; forró gőz fölé állítjuk, majd addig kevergetjük, amíg a csokoládé elolvad, és sima krémet kapunk. A sütemény tetejére simítjuk. Behűtjük 360 percre, amíg megszilárdul. Kockákra vágva kínáljuk.