KRÉMES RIZSFAGYLALT CSOKOLÁDÉSZÓSSZAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fagyasztószekrény, fagylaltgép, habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, műanyagfólia, reszelő, serpenyő, szűrőlapát, tűzálló edény, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: fagyasztás, forralás, főzés, habverés, hűtés, kikeverés, préselés, reszelés, gyalulás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Elkészítjük a fagylaltot. A tejet, a rizst, a vaníliát és az aranymazsolát összemelegítjük egy vastag aljú serpenyőben. Amikor felforrt, mérsékeljük a tüzet. Sózzuk. Állandóan kevergetve főzzük. Mire teljesen magába szívja a tejet, addigra megpuhul a rizs: úgy 15 perc alatt. Félrehúzzuk a tűzről, kivesszük a vaníliahüvelyt. Teljesen kihűtjük, időnként megkeverjük.
2. A rizshez keverjük a narancshéjat, a citromhéjat, a citromlevet és a mézet. Mindezt fagylaltkészítő gépbe tesszük, és habosra keverjük. Kissé megfagy.
3. A szószhoz a csokoládét és a tej felét felforraljuk egy serpenyőben. Belekeverjük a kukoricakeményítőt és a maradék tejet, majd hozzáadjuk a cukrot. Lassú tűzön, állandóan kevergetve besűrítjük. Félrehúzzuk a tűzről, simára keverjük.
4. Amikor megfagyott a fagylalt, üvegtálakba vagy -kelyhekbe kanalazzuk, és meglocsoljuk a csokoládészósszal.