ROCKY ROAD FAGYLALT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, fagylaltgép, habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, serpenyő, sütőpapír, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, fagyasztás, főzés, habverés, hevítés, hűtés, kikeverés, pirítás, tojás szétválasztása
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A tejet és a tejszínt felmelegítjük egy serpenyőben. Majdnem forráspontig hevítjük, majd félrehúzzuk a tűzről. A 70 %-os csokoládét tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a meleg tejes keverék felét, majd addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad.
2. A tojássárgáját, a cukrot és kakaót összekeverjük elektromos mixerrel vagy habverővel. Belekeverjük a maradék meleg tejes és csokoládés keveréket.
3. Visszaöntjük a pudingot a serpenyőbe, majd alacsony hőmérsékleten, állandóan keverve főzzük, amíg a keverék a fakanál hátulját teljesen be nem vonja. Félrehúzzuk a tűzről, és körülbelül 30 percig hagyjuk hűlni.
4. A pudingos keveréket fagylaltkészítő gépbe tesszük, habosra keverjük, s eközben kissé megfagy. Hozzáadjuk a mogyorót, a kandírozott cseresznyét, a mályvacukrot és a kókuszreszeléket, majd további 3 percig habosítjuk. Fagyasztódobozba rakjuk a fagylaltot, sütőpapírral letakarjuk a tetejét, és tálalásig mélyhűtőbe helyezzük.