Alföldi gombócleves Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, főzés, hámozás, párolás

Adag: 5 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg darabolt fehérrépa
8 dkg darabolt sárgarépa
20 dkg darált sertéshús
5 dkg zöldborsó
5 dkg margarin
3 db tojás
3 dkg apróra vágott vöröshagyma
12 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 gramm őrölt bors
1 dl paradicsompüré
5 dkg kukoricadara
1 dkg só
ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

A húst kukoricadarával, margarinnal, tojással, sóval, borssal összekeverjük, 30 percig pihentetjük. Közben a zöldségeket egyforma kockára vágjuk és a margarinos hagymával megpároljuk. Paradicsompürét, zöldborsót és finomra vágott petrezselymet hozzáadva, 1,2 liter delikátos alaplével felengedjük és 10 percig forraljuk a beleszaggatott gombócokkal. (Domokos József mesterszakács)

Vizes kézzel azonos méretű kis gombócokat készíthetünk.