Rántott tintahal Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: keverőtál, papírtörlő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: panírozás zsemlemorzsával, sütés bő zsiradékban
Adag: 4 adag
vagy
Elkészítés:
A lisztet a sóval és borssal tegyük tálba, a felvert tojásokat egy másik tálba, a zsemlemorzsát a harmadikba, a mandulát a negyedikbe.
A tintahalat forgassuk meg a lisztben, és rázzuk le a felesleget.
Mártsuk meg a tojásban, hempergessük meg a zsemlemorzsában , ismét a tojásban, majd a mandulában.
Az olajat serpenyőben forrósítsuk fel, de ne füstöljön, a tintahalat adagonként süssük ki. Szűrőkanállal szedjük ki, amikor már aranybarna (5 perc), és papírtörlőn itassuk le. Ne süssük ennél tovább, különben megkeményedik.
Díszítsük petrezselyemmel és citrommal, és tálaljuk.