Pulykamole Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, séfkés, serpenyő, sütő, szűrő, turmixgép, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, előfőzés, forralás nélküli főzés, hámozás, kikeverés, lerakás, pirítás, szűrés, turmixolás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A pulykahúst lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Melléteszünk 1 fej hagymát, sózzuk, és körülbelül 60 perc alatt puhára főzzük.
2. Ha kihűlt, lebőrözzük és falatnyi darabokra vágjuk. Áttesszük egy nagy tűzálló tálba. A főzőlevét leszűrjük.
3. A szezámmagot és a mandulát száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. Áttesszük robotgépbe, majd a mazsolával, szemes borssal, szegfűszeggel együtt pürésítjük.
4. Hozzáadjuk a fahéjat, a cseresznyepaprika-krémet, a feldarabolt hagymát és fokhagymát, a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és a zsemlemorzsát. Felöntjük vízzel és összeturmixoljuk.
5. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a keveréket és 5 percig sütjük.
6. Kis lábosban megmelegítjük a levest, beletördeljük a csokoládét és felolvasztjuk. Hozzáadjuk a fűszerkrémet, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a pulykára.
7. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük.