Pulyka diómártással Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, lábas, sütő, sütőforma, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, előfőzés, hámozás, kikeverés, sütés, zsírtalanítás, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A jól megmosott pulykát nagy edénybe tesszük, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, 1 félbevágott hagymát és a tárkonyt. Felforraljuk, és kis lángon kb. 60 percig főzzük.
2. A szárnyast kivesszük, kívül-belül bedörzsöljük sóval, és a 180 °C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, közben időnként kevés forró levessel megöntözzük.
3. A pulykát hagyjuk kicsit kihűlni, majd óvatosan feldaraboljuk. A maradék húslevest kihűtjük, leszedjük a zsírját.
4. A finomra darált diót, a fokhagymát és a fűszereket jól összekeverjük az ecettel, és felengedjük forró húslevessel (a mártás ne legyen nagyon híg!).
5. Finomra aprítjuk a maradék hagymát, a pulykazsírban megpirítjuk, a mártáshoz adjuk, sóval és a fűszerpaprikával ízesítjük.
6. A húsdarabokat leöntjük a mártással, hagyjuk kihűlni. A szacivit mindig hidegen tálalják, és szívesen fogyasztják sajtos kukoricakásával.