BANÁNOS-CSOKOLÁDÉS SÜTEMÉNY Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőforma, sütőpapír
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kevert tészta kikeverése, sütés, szögletes forma bélelése papírral, törés
Adag: 1 őzgerincforma (8 szelet)
Elkészítés:
1. Egy 10 deciliter űrtartalmú, hosszúkás sütőformát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk. A banánokat meghámozzuk, egy nagy tálba tesszük, és villával összetörjük.
2. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a tojást, majd a lisztet, a sütőport, a kakaót, és az egészet simára keverjük. Ha túl sűrű, adunk még hozzá tejet. Végül beleforgatjuk az aprított csokoládét.
3. A keveréket az előkészített formába töltjük, és 180 °C-on 50-60 percig sütjük, amíg a sütemény szépen megemelkedik, és a közepébe szúrt fémtű tiszta marad. 5 percig a formában hagyjuk, majd süteményrácsra tesszük. Szeletekre vágva, tetszés szerint vajjal kínáljuk.