Citromos borjúszelet Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: citromnyomó, húsklopfoló, keverőtál, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, klopfolás, párolás, pirítás, préselés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
2. Serpenyőben olajat és vajat forrósítunk, majd a hússzeleteket mindkét oldalon megpirítjuk. A hőmérsékletet csökkentjük, kevés levessel felöntjük és sütjük-pároljuk.
3. Amikor megpuhult, a tüzet eloltjuk a serpenyő alatt.
4. A húst meglocsoljuk a citrom levével. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Marhahúsalaplé
Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.