Rumos meggy napon érlelve Posted in: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: több mint 2 óra  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál
Eljárások: lerakás

Adag: 1 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl rum
6 kg meggy
2 és fél kg kristálycukor
1 késhegynyi szalicil

vagy

1 csapott mokkáskanál benzoesavas nátrium

Elkészítés:

1. A gyümölcsöt kiválogatjuk, megmossuk, leszárazzuk, és alaposan lecsurgatjuk.

2. Nagyméretű befőttesüvegbe (4-5 literes) a cukorral rétegezve lerakjuk, a rumban feloldjuk a tartósítót, és a cukros gyümölcs tetejére öntözzük.

3. Az üveget lezárjuk és napra tesszük. Esténként bevisszük a lakásba, másnap ismét kitesszük. Addig kell a napon érlelni, amíg a cukor feloldódik, és a meggylé ellepi a gyümölcsöt.

Készíthetjük cseresznyéből is, de akkor kevesebb cukor is elég.