Tiramisu Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, jénai edény, kávéfőző, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, műanyagfólia, reszelő
Eljárások: áztatás, habverés, hűtés, kikeverés, lerakás, reszelés, gyalulás

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl erős, fekete kávé
15 dkg reszelt étcsokoládé
25 dkg babapiskóta
50 dkg mascarpone
1 csipet só
3 db tojás
15 dkg kristálycukor
2 db tojássárgája
2 evőkanál keserű kakaópor

Elkészítés:

1. A tojássárgáját a cukorral fényessé és sűrűvé keverjük elektromos habverővel.

2. Egy másik tálban a tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük.

3. A mascarponét a tojássárgás keverékhez adjuk.

4. A felvert tojásfehérjét spatula segítségével beleforgatjuk.

5. Előkészítünk egy desszertes tálat.

6. A mascarponés keverék egyharmadát belekanalazzuk, és megszórjuk a csokoládé felével.

7. A babapiskótákat belemártogatjuk a kávéba, azután a mascarponéra helyezzük. A következő réteg ismét a mascarponés keverék lesz. Megszórjuk a maradék csokoládéval, majd ráhelyezzük a maradék, kávéba mártott babapiskótát. A rétegezést a maradék mascarponés keverékkel fejezzük be.

8. Végül megszórjuk kakaóval. Tálalás előtt 4 órára behűtjük.