Tiramisu Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, jénai edény, kávéfőző, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, műanyagfólia, reszelő
Eljárások: áztatás, habverés, hűtés, kikeverés, lerakás, reszelés, gyalulás
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A tojássárgáját a cukorral fényessé és sűrűvé keverjük elektromos habverővel.
2. Egy másik tálban a tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük.
3. A mascarponét a tojássárgás keverékhez adjuk.
4. A felvert tojásfehérjét spatula segítségével beleforgatjuk.
5. Előkészítünk egy desszertes tálat.
6. A mascarponés keverék egyharmadát belekanalazzuk, és megszórjuk a csokoládé felével.
7. A babapiskótákat belemártogatjuk a kávéba, azután a mascarponéra helyezzük. A következő réteg ismét a mascarponés keverék lesz. Megszórjuk a maradék csokoládéval, majd ráhelyezzük a maradék, kávéba mártott babapiskótát. A rétegezést a maradék mascarponés keverékkel fejezzük be.
8. Végül megszórjuk kakaóval. Tálalás előtt 4 órára behűtjük.